profielfoto

Laura Keuzenkamp (1988) kreeg op 9 jarige leeftijd haar eerste vioollessen van Florine Smits op het Centrum voor Kunst en Cultuur in Zoetermeer. Toen zij 11 jaar was, maakte zij de overstap naar de altviool en kreeg zij lessen van Anne Claas en Geneviève van Dijk. Sinds september 2007 studeert zij Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht en heeft deze studie in maart 2011 met goed gevolg afgesloten. Sinds september 2009 studeert Laura altviool bij Julia Dinerstein aan het Conservatorium van Maastricht, waar zij in juli 2013 haar Bachelordiploma heeft behaald. In september 2013 is Laura begonnen met de Master Altviool aan het Conservatorium Maastricht eveneens bij Julia Dinerstein.

Laura heeft deelgenomen aan onder andere het EVO-CKC muziekconcours, de Maassluise Muziekweek en het Entrée Kamermuziekconcours. Daarnaast heeft zij in verschillende orkesten gespeeld, waaronder het Utrechtsch Studenten Concert, het Noord-Hollands Jeugdorkest en speelt ze regelmatig mee in projecten van Begeleidingsorkest Continuo Rotterdam.

De afgelopen jaren heeft Laura masterclasses gevolgd in binnen- en buitenland bij Julia Dinerstein, Mikhail Zemtsov, Wladimir Kossjanenko en Alexander Zemtsov.

Laura heeft veel ervaring in het lesgeven op kunnen doen tijdens een stage bij muziekschool Artamuse te Beek, waar zij wekelijks vioolles gaf aan zowel kinderen als volwassenen. Bovendien heeft Laura regelmatig ingevallen op diverse muziekscholen in Nederland, waaronder MusicBLVD te Noordwijk en de Schunck Muziekschool te Heerlen. Momenteel loopt Laura stage bij Wiesje Miedema op de Muziek- en dansschool Amstelveen.

Sinds een aantal jaar heeft Laura haar privé lespraktijk aan huis. Daarnaast is zij al vanaf oktober 2013 als docente viool en altviool verbonden aan Het Leerorkest te Amsterdam, waar zij wekelijks een aantal groepen kinderen les geeft en zal zij vanaf september 2014 gaan lesgeven voor het Fiddlekids muziekprogramma van Vereniging Hofstads Jeugdorkest.